Düdüklüde İlikli Kemik Suyu
Selin Hıdır
1206 Tarif       0 Takipçi
Düdüklüde İlikli Kemik Suyu
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Düdüklüde ilikli kemik suyu tarifi, hem pratikliği hem de besleyici değeriyle mutfağınızın vazgeçilmezi olacak. Sadece üç malzeme ile hazırlanan bu düdüklüde ilikli kemik suyu tarifi, özellikle çorbalardan pilavlara, bebek mamalarından sabah kahvaltılarına kadar pek çok alanda sağlıklı bir destek sunar. Kolajen ve mineral deposu bu tarifle bağışıklığınızı güçlendirin, yemeklerinizi zenginleştirin. Peki; düdüklüde ilikli kemik suyu nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Homaça tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon düdüklüde ilikli kemik suyu kaç kaloridir?

Bir porsiyon düdüklüde ilikli kemik suyu 90 kaloridir.

Düdüklüde İlikli Kemik Suyu Tarifi İçin

Malzemeler

Düdüklüde İlikli Kemik Suyu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kemikleri bol suyla yıkayın. Dilerseniz ön haşlama yaparak ilk suyunu dökebilirsiniz.
  2. Kemikleri düdüklüye koyun. Üzerine sirkeyi ve içme suyunu ekleyin. (Tencerenin max seviyesini geçmeyin.)
  3. Kapağı kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
  4. Buhar çıkmaya başladıktan sonra altı kısın.
  5. 1.5 - 2 saat boyunca kısık ateşte pişirin.
  6. Basıncı aldıktan sonra kapağı açın. Kemik suyunu süzün, soğutun ve cam kavanozda buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Mercimek, yayla, ezogelin, tarhana gibi çorbaların suyu yerine kullanabilirsiniz..
  • Su yerine kemik suyuyla pilav yapabilirsiniz.
  • Özellikle sade bulgur ya da pirinç pilavında etkisi net hissedilir.
  • Bebek ve Çocuk Yemeklerinde (Tuzsuz Haliyle)
  • Sebze pürelerine veya çorbalara 1-2 kaşık ekleyerek demir, çinko, kalsiyum açısından zenginleştirilebilir.
  Püf Noktası
  • Elma sirkesi kemiklerden mineral ve jelatin çıkmasını kolaylaştırır.
  • Limon suyu da aynı işlevi görür, ama sirke daha etkilidir.
  • Kemikleri önce 5 dakika kaynar suda bekletip ilk suyu dökerseniz daha berrak ve kokusuz bir kemik suyu elde edersiniz.
  • Buzdolabına aldıktan sonra kemik suyunun jel kıvamında olması, yüksek kolajen içerdiğini gösterir. Bu ideal sonuçtur.
  • Üstte donan yağ tabakasını kaşıkla alarak daha hafif ve uzun ömürlü bir kemik suyu elde edebilirsiniz.
  • Dilerseniz bu yağı yemeklere de ekleyebilirsiniz.
  • Saklama öncesi tuz koymayın, çünkü kullanılacağı yemeğin tadını ayarlamak zorlaşır.
  • Tuz, servis aşamasında eklenmelidir.

Tarif Kategorileri

Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kalamar Tava ve Tarator Sos Tarifi
Ev Yapımı Sade Krema Tarifi
Fırınlanmış Nohut Cipsi Tarifi
Tam Ölçülü Mercimek Köftesi Tarifi
İspanyol Omleti Tortilla Tarifi
Tam Ölçülü: Kornişon Turşusu Tarifi