Çubuk Turşu
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Turşu tarifleri, özellikle kış aylarında sık sık sofralardaki yerini alır. Yemeklerin yanında sunulan turşular, bağışıklığı güçlendirmesiyle de bilinir. İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Büşra Kiş'ten salatalık, nohut ve sarımsak ile hazırlanan nefis bir turşu tarifimiz var. Malzemeler hazırsa, çubuk turşu yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak üzüm turşusu, sarımsak turşusu ve turşu suyu tarifine de göz atın.

Çubuk Turşu Tarifi İçin

Malzemeler

Çubuk Turşu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Salatalıkları hiç kir kalmayacak şekilde yıkayın.
  2. Turşu kuracağınız kabın dip kısımlarına sarımsakları soyup yerleştirin.
  3. 1 avuç nohudu ve kişnişi de sarımsakların üzerine yerleştirin.
  4. Daha sonra yıkamış olduğunuz salataları çatalla delerek, kabın içerisine koyun.
  5. Üzerine sirke ve limon suyunu ekleyin. Son olarak suyun içerisine tuzu ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  6. Yaptığınız salamura suyunu salataların üzerine ekleyin ve ağzını kapatın.
  7. Turşunuz 25-30 gün sonra yemeye hazır olacaktır. 

Tarif Kategorileri

Konserve Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Turşu Tarifleri Salata Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma