Çıtır Pırasa Püskülü
Selin Hıdır
1196 Tarif       0 Takipçi
Çıtır Pırasa Püskülü
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pırasanın püsküllü kısmıyla hazırlanan bu çıtır lezzet, atıksız mutfağın en nefis örneklerinden biri oluyor.

Çıtır Pırasa Püskülü Tarifi İçin

Malzemeler

Çıtır Pırasa Püskülü

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pırasanın püsküllü kısımlarını iyice yıkadıktan sonra birkaç dakika karbonatlı suda bekletin. 
  2. Ardından süzüp kurulayın. Bir kasede yumurtayı çırpın, başka bir kasede ise un, nişasta, tuz ve karabiberi karıştırın. 
  3. Pırasa püsküllerini önce unlu karışıma, sonra çırpılmış yumurtaya batırın. 
  4. Tekrar unlu karışıma buladıktan sonra fazla ununu silkeleyin ve kızgın yağda, altın rengi olana kadar kızartın. 
  5. Kızaran pırasaları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün ve sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

İspanyol Omleti Tortilla Tarifi
Tam Ölçülü: Kornişon Turşusu Tarifi
Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi
Kahvaltılık Çemen Tarifi
Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi
Soğanlı Patates Kavurması Tarifi