Çilek Turşusu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mis kokulu çileklerden kış sofralarınız için çilek turşusu.

Çilek Turşusu Tarifi İçin

Malzemeler

Çilek Turşusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çilekleri yıkayıp iyice süzdürün ve ısıya dayanıklı cam kavanozun içine koyun. 
  2. Küçük bir tencerede, toz şekeri ve tuzu suyla birlikte, eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
  3. Kaynamış suyu çileklerin üzerine döküp soğumaya bırakın. Kavanozun kapağını kapatın ve 4-5 gün bekletin. 
  4. Turşuyu açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Turşu Tarifleri Konserve Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma