Ballı Patlamış Mısır
Selin Hıdır
796 Tarif       0 Takipçi
 Ballı Patlamış Mısır
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 7 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ballı Patlamış Mısır Tarifi: Evde sinema keyfini tatlandırmak ya da çocuklara katkısız, doğal bir atıştırmalık sunmak isteyenler için bu ballı patlamış mısır tarifi, hem pratik hem de nostaljik bir lezzet sunuyor. Az malzemeyle hazırlanan, her lokması hafifçe yapışkan ve kıtır olan bu enfes ballı patlamış mısır tarifi, film gecelerinin ve özel günlerin vazgeçilmez eşlikçisi olacak. Peki; ballı patlamış mısır nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Çikolatalı Karamelli Patlamış Mısır tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon ballı patlamış mısır kaç kaloridir?

Bir porsiyon ballı patlamış mısır 220 kaloridir.

Ballı Patlamış Mısır Tarifi İçin

Malzemeler

Ballı Patlamış Mısır

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Yağ kızınca patlamalık mısırları ekleyin, kapağını kapatın. Mısırlar patlayıp sesler durana kadar orta ateşte pişirin.
  2. Ayrı küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Eriyen tereyağının içine balı ekleyin ve 1–2 dakika kısık ateşte karıştırarak balı ısıtın (kaynatmayın).
  3. Patlamış mısırları geniş bir kaba alın. Üzerine hazırladığınız sıcak ballı karışımı dökün. İyice karıştırarak mısırların her tarafının sosla kaplanmasını sağlayın.
  4. İsteğe bağlı olarak çok hafif tuz serpebilirsiniz. Tatlı-tuzlu denge sevenler için harika bir dokunuş olur.
  5. Ballı mısırları 5–10 dakika kadar dinlendirip yapışkanlığı azaldığında servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Ilık ya da oda sıcaklığında servis ederek sinema keyfinizi tatlandırabilirsiniz. Büyük bir kaseye alın, paylaşmalık şekilde sunun.
  • Renkli muffin kâğıtlarında veya minik karton kutularda tek kişilik porsiyonlar hâlinde ikram edebilirsiniz.
  • Şık bir cam kavanoza koyup kurdeleyle süsleyerek tatlı ve nostaljik bir hediye alternatifi oluşturabilirsiniz.
  • Ballı mısırın üstüne eritilmiş beyaz çikolata gezdirip donunca servis ederseniz hem kıtır dokusu hem de sunumu zenginleşir.
  Püf Noktası
  • Ocağın altını çok açarsanız mısırlar yanabilir, az açarsanız patlamayabilir. Orta ısıda, kapağı kapalı olarak patlatın ve tencereyi hafif hafif sallayın.
  • Balı tereyağıyla birlikte sadece ısıtın. Kaynatırsanız tadı acılaşır ve besin değerini kaybeder.
  • Ballı karışımı döktükten sonra mısırları hızlı ve dikkatli şekilde karıştırın ki her taneler eşit kaplansın.
  • Ballı mısırlar yapışma eğilimindedir. Karışımı dökmeden önce mısırları geniş ve yapışmaz bir kaba alın. İsterseniz çok hafif yağla fırçalayabilirsiniz.
  • Ballı sosla kaplanan mısırları 150°C’de 10 dakika fırınlayabilirsiniz. Soğuyunca çıtır çıtır olur.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Enginar Turşusu
10 Dakikada Yağlı Biber Turşusu
Blenderda 10 Dakikada Çiğ Köfte
Mercimek Kraker
Sütlü Mantar
Brokoli Wrap