Balık Ekmek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağının geleneksel sokak lezzetleri arasında yer alan balık ekmek, özellikle Eminönü ile özdeşleşmiştir. Francala ekmek, uskumru ve çeşitli sebzeler ile hazırlanan bu yemek, teknelerde hazırlanıp satılmasıyla bilinir. Sahil kıyılarında satılan balık ekmek, turistler tarafından da büyük bir ilgi görmektedir. Peki, evde balık ekmek nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, ev yapımı balık ekmek tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Balık Ekmek Kaç Kalori?

Sokak lezzetleri arasında yer alan midye tava tarifine de mutlaka göz atın.

Balık Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Balık Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maydanozu temizleyip yıkayın ve süzgeçte bekletin. Suyu süzülünce yaprak yaprak ayırıp iri doğrayın. Soğanı da piyazlık doğrayıp hazırlayın.
  2. Filetoların üzerine hafifçe zeytinyağı sürüp ızgarada iki taraflı olarak pişirin. Soğan, maydanoz, pul biber, tuz ve karabiberi bir kapta harmanlayıp biraz ezerek karıştırın.
  3. Ekmekleri sandviç şeklinde ikiye kesip bir parça balık ve maydanozlu soğanı arasına yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Maydanozları bıçak yerine elinizle temizleyin ve küçük parçalara ayırın.
  • Tarifte uskumru yerine levrek fileto veya ayıklanmış hamsi de kullanabilirsiniz.
  • Sandviçin içerisine doğranmış marul ve roka koyarak lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Balıkları ekmeğe dizdiğinizde, üzerine limon sıkarak tadını güzelleştirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Ekmek Tarifleri Balık Yemekleri Farklı Et Yemekleri MasterChef Tarifleri Öğle Yemeği Türk Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma