Bal Kabaklı Sebzeli Vegan Burger
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bal Kabaklı Sebzeli Vegan Burger Tarifi İçin

Malzemeler

Avokado püresi için

Burger için

Garnitür için

Bal Kabaklı Sebzeli Vegan Burger

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Zeynep Ağaoğulları'nın mutfağından çok lezzetli ve sağlıklı bal kabaklı sebzeli vegan burger tarifi

  1. Soyulmuş bal kabağını küçük, 3-4 cm’lik bölün ve kolayca ezilecek kıvama gelinceye dek, yaklaşık 25 dakika haşlayın. Yumuşadıklarında sularını süzün, blender’dan geçirip püre haline getirin. Elde ettiğiniz 1 su bardağı püreyi tamamıyla soğutun. Soğudukça kıvamı yoğunlaşacağı için burgeri şekillendirmeniz daha kolay olacaktır.
  2. Avokado püresi için bütün malzemeleri bir çatal yardımıyla ezin veya blender’dan geçirip buzdolabına kaldırın.
  3. Bir kasede fasulyeleri patates ezici yardımıyla hafifçe ezin, çok kısa süre robotta da ezebilirsiniz. Tamamıyla püre haline getirmeyin, hafif parçacıklı kalması daha hoş bir doku katıyor. Yulaf ununuz yoksa, yulafı 10-20 saniye robotta öğütün. Yulaf unu, bal kabağı püresi, taze soğan, sarımsak, tuz ve baharatları ezilmiş fasulyeye ekleyip yoğurun. Tadına bakıp tuz ve baharatını ayarlayın. Karışım şekil alabilen ama yumuşak bir kıvamda olur. Eşit boyda 4 adet yassı ve yuvarlak köfte yapın. Köfteleri yağlı kağıt serili bir tepside 20 dakika buzlukta dinlendirin. Böylece sertleşirler ve pişerken dağılmazlar. 
  4. Bu sırada garnitürü hazırlayın. Tavada yağı kızdırın. Soğanları ekleyip 4-5 dakika soteleyin. Soğanlar yarı pişince, biberleri ekleyip yüksek ateşte 4-5 dakika daha soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyip kenara alın.
  5. Burgerleri pişirmek için; geniş bir tavaya sıvı yağ koyup orta-yüksek ateşte kızdırın. Köfteleri tavaya koyunca ateşi biraz kısın ve orta ateşte 3-4 dakika bir yüzlerini iyice renklendirin. Ardından diğer yüzlerini çevirin ve 3-4 dakika daha renkleninceye dek pişirin. Bu işlemi yaparken düz bir spatula kullanırsanız ve köfteleri sürekli çevirmemeye özen gösterirseniz daha rahat edersiniz. Eğer orta boy bir tava kullanacaksanız, köfteleri iki seferde pişirin. Eğer sıcak bir tavaya, aynı anda, fazla yüzeyi kaplayacak soğuk malzeme koyarsanız tavanın ısısı hemen düşer ve istediğiniz şekilde renklendirme yapamazsınız.

Vegan sandviç tarifi

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma