Bal Kabağı Mücveri
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Diyet listesine ekleyebileceğiniz bal kabaklı pratik bir mücver tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Bal kabağı, lor peyniri ve dereotu ile hazırlanan mücveri, yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.

Videolu kabak mücver tarifine göz atmayı unutmayın.

Bal Kabağı Mücveri Tarifi İçin

Malzemeler

Bal Kabağı Mücveri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bal kabağının sert kabuk kısımlarını temizleyerek rendeleyin. Dereotunu ve taze soğanları çok ince doğrayın. Rendelenmiş balkabağını ve doğradığınız malzemeleri karıştırma kabına alın.
  2. Yumurta, lor peyniri, un, zeytinyağı, muskat cevizi rendesi, karabiber ve tuzu ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. 
  3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kaşık yardımıyla şekil vererek yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
  4. Mücveri fırından çıkardıktan sonra beş dakika oda ısısında bekletip yanında yoğurt ile servis edin.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Fırın Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma