Acılı Ezme
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Genellikle yemeklerin yanında soğuk bir şekilde servis edilen acılı ezme, en çok Akdeniz Bölgesi'nde tüketilir. Bulgaristan, Makedonya ve Yunanistan sofralarında da yer verilen bu besin, hiper tansiyon ve kalp krizi riskini düşürür. Yapımında acı biber kullanıldığı için iştah açıcı özelliği de mevcuttur. Et ve balık yemeklerinin yanında sunulan acılı ezme, besin değerleri bakımından oldukça zengindir. Kışlık acılı ezme nasıl yapılır? Hazırsanız, nefis acılı ezme nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir birlikte görelim.

1 Porsiyon Acılı Ezme Kaç Kaloridir?

Ana yemekleri zenginleştirmek için sunulan salata ve meze tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, pratik bir şekilde hazırlanan babagannuş tarifine göz atabilirsiniz.

Acılı Ezme Tarifi İçin

Malzemeler

Acılı Ezme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Acılı ezmeyi, hasanpaşa köftesi veya patlıcan kebabının yanında meze olarak servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Ezme içinde kullanacağınız malzemelerin taze ve olgun olmasına özen gösterin.
  • Malzemeleri ölçülü bir şekilde arttırarak hava almayan cam kavanozlarda saklayabilirsiniz.
  • İsteğe göre 2 diş sarımsağı ezip karışıma ilave edebilirsiniz.
  • Acılı ezmeyi servis ederken nar ekşisi ve sos çeşitleri ile tatlandırabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Meze Tarifleri Sebze Tarifleri Yöresel Tarifler Video Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma