Acı Biberli Reçel
Serkan GENCELx Yemek yapmaya bayılırım. Tatlılar ve Osmanlı mutfağı favorimdir.x
11 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hiç biber ile reçel yapmayı denediniz mi? Cevabınız hayır ise, Sevgili Ayten Alpün'den acı ve tatlının mükemmel uyumuyla ortaya çıkan reçel tarifi ile karşınızdayız. Tüm ön yargılarınızı kıracak, kahvaltı sofralarının favorisi olacak bir önerimiz var. Acının en tatlı halini denemek için, kollarınızı sıvayın. Gelin, acı biber reçeli nasıl yapılır birlikte görelim.

Farklı çeşitler denemek isteyenlere kozalak reçeli, patlıcan reçeli ve ıtırlı limon reçeli tarifini öneriyoruz.

Acı Biberli Reçel Tarifi İçin

Malzemeler

Acı Biberli Reçel

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tüm biberleri yıkadıktan sonra temizleyin ve ince ince doğrayın. Sevdiğiniz acı miktarına göre biber çekirdeğini bırakın.
  2. Yıkadığınız elmaları bir kürdan yardımı ile sık bir şekilde delin.
  3. Biberleri ve elmaları bir tencereye alarak şeker ve elma sirkesini de ilave ettikten sonra orta ateşte kıvam alana kadar kaynatın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 
  4. Soğuyan reçeli daha önceden sterilize edilen kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın. Afiyet olsun.

Acı Biber Reçeli Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Biberin acılığını almak için, bir saat suda bekletip süzdükten sonra kullanabilirsiniz.
  2. Ellerinizin yanmasını önlemek için, reçeli hazırlarken eldiven kullanabilirsiniz.
  3. Bal ve limon suyu, reçelin daha yoğun bir kıvama sahip olmasını sağlar.
  4. Kavanozları mutlaka sıcak su ile sterilize edin.
  5. Kullanıma başladığınız acı biber reçelini buzdolabında saklayın.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Reçel Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma