Porçini Mantarlı Risotto
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzetine doyamayacağınız nefis porçini mantarlı risotto nasıl yapılır birlikte görelim.

Porçini Mantarlı Risotto Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Porçini Mantarlı Risotto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  2. İnce doğradığınız porçini mantarlarını ilave edip 2-3 dakika daha soteleyin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinç ve tavuk suyunun yarısını ilave edin.
  3. Pirinçler suyu çekinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin. Kalan tavuk suyunu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  4. Pirinçler yumuşayıp suyu çekinceye kadar pişirin. Tereyağını ve parmesan peynirini ilave edin.
  5. Tereyağı iyice eriyinceye kadar karıştırıp ocaktan alın. Üzerini ince doğradığınız taze dağ kekiği ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, kültür mantarı ile hazırlanan klasik mantarlı risotto tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Pilav Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri Mantarlı Tarifler İtalyan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav