Nohutlu Firik Pilavı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nohutlu Firik Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Nohutlu Firik Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Firik ve bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Nohudu 1 gece önceden suda bekletin. Üzerine geçecek kadar su ilavesiyle birlikte tencereye alıp yumuşayana kadar haşlayın. Firik ve bulugur bir kapta karıştırın. Soğanı kıyıp tereyağında soteleyin. Biber salçasını ilave edip 1-2 dakika kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte bulgur ve firik yumuşayana kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Üzerine kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hatay'ın meşhur lezzeti firik pilavı tarifini denemeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yöresel Tarifler Vejetaryen Yemekleri Pilav Tarifleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav