Midyeli Pilav
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Midyeli Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Midyeli Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları soyup ince ince doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanları pembeleştirin.
  2. Pirinci yıkayıp suyunu süzün ve soğana ekleyip 5 dakika kavurun. Kuş üzümü ve çam fıstığını ilave edip 3 dakika daha kavurun.
  3. Tuz, tozşeker, nane, karabiber ve dolmabaharını ekleyin.
  4. Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. 3 bardak sıcak su ile birlikte pilava ekleyip pişirin.
  5. Pilavı ateşten alıp 10 dakika demlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri Yöresel Tarifler Balık Yemekleri Marmara Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav