Mercimekli, Kaymaklı Ve Köz Biberli Meyhane Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mehmet Özer'in yorumuyla Mercimekli, kaymaklı ve köz biberli meyhane pilavı tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Kapya biber, salça ve zerdeçal ile hazırlanan bu pilavı, ana yemeklerin yanında servis edebilirsiniz.

Mercimekli, Kaymaklı Ve Köz Biberli Meyhane Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Mercimekli, Kaymaklı Ve Köz Biberli Meyhane Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağı ve tereyağını pilav tenceresine alın ve sırasıyla soğan ile havucu ekleyerek soteleyin.
  2. Köz biber ve kuru baharatları ekledikten sonra salçaları ilave ederek kavurmaya devam edin.
  3. Tavuk suyu, bulgur ve mercimeği ekledikten sonra kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin.
  4. Bulgur suyunu çekince altını kapatın ve kaymağı ilave edip karıştırarak demlenmeye bırakın.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Bakliyat Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav