Kuş Üzümlü Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuş Üzümlü Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Kuş Üzümlü Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Geniş bir tencerede yağı eritin. Küp doğranmış soğanı ekleyerek soteleyin. Kuş üzümlerini bir kaseye alarak üzerine sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar bekletin. Taze kekik yapraklarını saplarından ayırın. Kuş üzümlerini sotelenmiş soğana ekleyerek 2 dakika kavurun. İnce bulgur ve sıcak suyu ilave ederek karıştırın. Tuz ve pul biber ekleyerek pişirin. Ocaktan almadan kıyılmış kekik yapraklarını ekleyerek harmanlayın. Servis yapın. Afiyet olsun.

Kuş üzümlü bulgur pilavını, İzmir köfte ile birlikte servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Bakliyat Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav