Fried Rice
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kızarmış pilav olarak da bilinen fried rice, bir tavada karıştırılarak kızartılan bir yemektir. Yapımında sebze, deniz ürünleri veya tavuk eti kullanılır. İsteğe göre baharat ve soslarla zenginleştirilir. Ana vatanı Çin olarak bilinen fried rice, hem ana yemek olarak, hem de başka bir yemeğin yanına sunulabilir. Fried rice nasıl yapılır diye merak edenler için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak patatesli çilav ve Çin pilavı tarifini de deneyin.

Fried Rice Tarifi İçin

Malzemeler

Fried Rice

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bir kabın içinde soya sosu ile harmanlayın.
  2. Tavukların üzerine karabiber ve tuz serpiştirdikten sonra kenarda bekletin.
  3. Bu esnada küçük bir tavanın içerisinde pirinçleri haşlayın.
  4. Teflonun içine az miktarda yağ ekleyin. Tavaya tavuk etini koyarak soteleyin.
  5. Biber, sarımsak ve soğanları küçük küçük doğrayın. Haşlanmış havuçları da küp şekilde doğrayın.
  6. Tavuğun üzerine sarımsak, biber ve soğanı ekleyin.
  7. Malzemeleri karıştırdıktan sonra zerdeçal, karabiber, tuz ve zencefil tozunu ekleyerek harmanlayın.
  8. Tavanın yarısını boş bırakın. Bu kısma haşlanmış pirinçleri ekleyin.
  9. Pirinçleri soteledikten sonra tavuk eti ile karıştırın. Son olarak havuçları da ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tarif ölçüleri bir kişiliktir. Kişi sayısına göre arttırabilirsiniz.
  • Tarifte tatlı soya sosu yerine, tuzlu soya sosu da kullanabilir.
  • Çok baharatlı olmasını istemiyorsanız, zerdeçal ve zencefil tozunu çıkartabilirsiniz.
  • Pilavın içine bebek mısır ve bezelye de ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çin Mutfağı Pilav Tarifleri MasterChef Tarifleri Tavuk Yemekleri Davet Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav