Biberli, Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Biberli, Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Biberli, Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Biberleri iri küp şeklinde doğrayıp zeytinyağının yarısı ile soteleyin. Patlıcanı küp şeklinde doğrayın ve 10 dakika tuzlu suda beklettikten sonra kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Üzümleri tereyağı ile 1-2 dakika soteleyin. Soğanı yemeklik doğrayıp kalan zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyin. Bulguru ilave ederek şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Kızarmış patlıcan, biberler, kapari, üzüm ve zeytini pilava ekleyip harmanlayın ve ocaktan alın. Kapak ile tencere arasına kağıt havlu yerleştirip 10 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.

Besin değerleri yüksek olan pratik patlıcanlı pilav tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav