Bahar Pilavı Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Renkli sebzeleri ve hafif aromasıyla sofralara taptaze bir lezzet katan bahar pilavı tarifi, yaz ve bahar sofralarının vazgeçilmezlerinden biri. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis bahar pilavı tarifi, taze otlar ve mevsim sebzeleriyle zenginleştirildiğinde hem gözünüze hem de damağınıza hitap eden sağlıklı bir ana yemek alternatifi sunuyor. Peki; bahar pilavı nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Mantarlı Sebzeli Bulgur Pilavı tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon bahar pilavı kaç kaloridir?

Bir porsiyon bahar pilavı 220 kaloridir.

Bahar Pilavı Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Bahar pilavı tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Pirinç yerine:

Sebzeler için:

Yağ alternatifi:

Baharat ve aroma:

Ekstra lezzet:

Bahar Pilavı Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci yıkayıp süzün, tercihen 20–30 dakika ılık suda bekletin.
  2. Tereyağı veya zeytinyağında soğanı kavurun, ardından havuç ve kırmızı biberi ekleyip 2–3 dakika soteleyin.
  3. Süzülmüş pirinci tencereye ekleyip 1–2 dakika kavurun.
  4. Sıcak su veya tavuk suyunu, tuz ve karabiberi ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 15–18 dakika).
  5. Bezelye ve mısırı pilavın son 5 dakikasında ekleyin, böylece tazeliğini korur.
  6. Ocaktan aldıktan sonra 5–10 dakika dinlendirin. Üzerine taze dereotu veya maydanoz serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Bahar pilavı, özellikle ızgara tavuk, balık veya sebze yemekleriyle çok iyi uyum sağlar.
  • Üzerine taze dereotu veya maydanoz serpiştirerek hem görselliği hem aromayı artırabilirsiniz.
  • Kızarmış badem veya ceviz serpiştirerek şık ve lezzetli bir dokunuş ekleyebilirsiniz.
  • Pilavı hafif ılık servis etmek, taze sebzelerin dokusunu ve lezzetini korur.
  Püf Noktası
  • Baldo veya Osmancık pirinci tercih edin; tane tane ve kabarık bir pilav elde edersiniz.
  • Pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayın ve tercihen 20–30 dakika suda bekletin.
  • Bezelye ve mısır gibi sebzeleri pilavın son 5 dakikasında ekleyin, böylece tazelikleri ve canlı renkleri korunur.
  • Pilavı kısık ateşte pişirin ve kapağını açmayın; böylece pirinçler suyu tamamen çeker ve tane tane olur.
  • Ocaktan aldıktan sonra 5–10 dakika dinlendirin; pilavın tadı ve dokusu oturur.

Tarif Kategorileri

Pilav ve Makarna Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Pilav Tarifleri Yemek Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi
Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi
Kavurmalı Pilav Tarifi
Soğanlı Pilav Tarifi
Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tarifi
Mısırlı Basmati Pilavı