Ayvalı Saçaklı Pilav
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayvalı Saçaklı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Ayvalı Saçaklı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Eti bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ekleyip pişirin. Kuş üzümlerini sıcak suda bekletin. Havuçları temizleyip julyen doğrayın. Soğanları soyup halka halka doğrayın. Badem ve antepfıstıklarını soyun. Pirinci yıkayıp süzün.

Badem ve fıstıkları 1 kaşık tereyağında kavurun. Soğanı mısırözü yağında pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurun. Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın, havuç ve kavurduğunuz kuruyemişleri ekleyin. Havuç, et suyu ve et suyu tabletlerini ilave edip pişirin. Ayvaların kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin. Limonlu suda 15 dakika bekletin. 1 çay bardağı su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon kabuğunu ekleyin.

Ayrı bir kapta eritilmiş tereyağı ile kadayıfı didikleyin. Yağlanmış ısıya dayanıklı fırın kabına kadayıfın yarısını yayın. Üzerine pişen etleri, ayvaları ve demlenmiş pilavı ekleyin. Kalan kadayıfla üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırın kabını ters çevirip pilavı servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, daha az malzemeyle hazırlanan sade saçaklı tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav