Bademli Pilav Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Özel sofralara zarafet katan, çıtır bademlerin nefis lezzetiyle zenginleşen bu pilav, et yemeklerinin ve davet menülerinin en şık eşlikçilerinden biridir. Tane tane pirinçlerin kavrulmuş bademlerle buluştuğu bu eşsiz lezzeti denemek isteyenler için hazırladığımız bademli pilav tarifi, hem yapımı kolay hem de sunumuyla göz doldurur. Şık sofralar kurmak isteyenlere rehber olacak bademli pilav tarifi, davetlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak. Peki; bademli pilav tarifi nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Özbek Pilavı tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon bademli pilav 350 kaloridir.

Bademli Pilav Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Bademli Pilav Tarifi Tarifi Malzemeleri İçin Alternatif Öneriler:

Pirinç:

Badem:

Yağ:

Baharat:

Kuru Meyveler:

Sebze Dokunuşu:

Et Tabanlı:

Su yerine:

Bademli Pilav Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci bol suda birkaç kez yıkayın, nişastası gidene kadar berrak su akmalı. Ardından 20 dakika tuzlu sıcak suda bekletin, süzüp kenara alın.
  2. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın. Önce bademleri ekleyip altın sarısı renk alana kadar kavurun. Çıtırlaşan bademleri bir kenara alın.
  3. Aynı tencerede soğanı pembeleşene kadar kavurun. Bu adımı atlayabilirsiniz.
  4.  Pirinçleri ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun. Bu aşamada tuz, karabiber ve şekeri ekleyin.
  5. Sıcak tavuk suyu veya et suyunu ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin.
  6. Pilavı ocaktan aldıktan sonra kavrulmuş bademleri ekleyin, harmanlayın. Üzerine bir bez veya kağıt havlu koyup kapağını kapatın, 10 dakika dinlendirin.
  Servis Önerisi
  • Özellikle fırında bütün tavuk, kuzu tandır, yahni veya kuzu incik gibi ağır et yemekleriyle harika uyum sağlar.
  • Pilavı kalıpla şekillendirip (küçük bir kase ya da kek kalıbı kullanarak) tabağa ters çevirerek şık bir sunum yapabilirsiniz.
  • Üzerine kavrulmuş bademlere ek olarak birkaç nar tanesi, kuş üzümü ya da taze dereotu serpiştirerek hem renk hem lezzet katabilirsiniz.
  • Yoğurtlu mezeler, közlenmiş sebzeler ya da zeytinyağlı dolmalarla aynı sofrada servis edebilirsiniz.
  • Özellikle bayram sofraları, davet yemekleri ve yılbaşı menülerinde şık bir alternatif olur.
  Püf Noktası
  • File badem yerine kabuksuz badem kullanıyorsanız, sıcak suda 5 dakika bekletip kabuklarını soyun, öyle kavurun.
  • Sadece tereyağı yerine bir kısmını zeytinyağı ile yapmak pilava daha hafif bir lezzet verir.
  • Baldo pirinç tane tane sonuç verir; Osmancık daha yumuşak, yasemin pirinci ise aromatik bir tat katar.
  • Pilav yaparken kullanılacak su mutlaka sıcak olmalı, aksi halde pirinçler şoklanır ve diri kalır.
  • Pilavı mutlaka 10 dakika demlenmeye bırakın; bu sayede hem taneler toparlanır hem de bademlerin aroması daha iyi dağılır.
  • Farklı bir aroma için çok az safran, tarçın çubuğu veya birkaç kakule tanesi eklenebilir.

Tarif Kategorileri

Benzer Tarifler

Kestaneli Pirinç Pilavı Tarifi
Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi
Kavurmalı Pilav Tarifi
Soğanlı Pilav Tarifi
Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tarifi
Mısırlı Basmati Pilavı