Tepside İçli Köfte
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dilerseniz, kızartma usulüyle hazırlanan nefis içli köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Tepside İçli Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzemesi:

Tepside İçli Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç malzemeyi hazırlamak için 2 kaşık margarini tavada eritin. Soğanları soyup pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Ateşten alıp tuz, karabiber ve kimyon ilave edip karıştırın. 
  2. İnce bulgur, dana kıyma, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve 1 yumurtayı bir kaba alıp iyice yoğurun.
  3. Ara sıra elinizle su serpip hazırladığınız köfte hamurunu iki parçaya ayırın. Bir parçayı yağlanmış küçük bir tepsiye yarım cm kalınlıkta yayın. Ortasına iç malzemeyi yayıp ayırdığınız köfte hamuru ile üzerini kaplayın. 
  4. Yarım kaşık margarini 1 kaşık sıcak suyla eriyinceye kadar karıştırın ve köftenin üzerine fırça yardımıyla sürün.
  5. Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Kare şeklinde keserek dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Köfte Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese