Tavuklu Sebzeli Noodle
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Asya mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan noodle, erişte ve makarnanın bir türü olarak bilinir. Uzun ince şeritler halinde sunulan noodle, son yılların en popüler tarifleri arasında yerini alır. Dondurulmuş paketler halinde satılan noodle, haşlanarak tüketilir. Sade tüketmek istemeyenler için, tavuk, brokoli, soya sosu ve havuç ile zenginleştirilmiş tavuklu sebzeli noodle tarifini sizlere sunuyoruz.

1 Porsiyon Tavuklu Sebzeli Noodle Kaç Kalori?

Tavuklu sebzeli noodle tarifinin bir porsiyonu, ortalama 290 kaloridir. Eklenen malzemelere göre kalori değeri değişiklik gösterir.

Uzakdoğu mutfağını keşfetmek isteyenler için Çin pilavı, siyah pirinç pilavı ve ramen tarifini buraya bırakıyoruz.

Tavuklu Sebzeli Noodle Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuklu Sebzeli Noodle

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle noodle'ı tencereye alın ve üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
  2. Noodle'ı 6-7 dakika tencerede haşlayın ve suyunu süzüp kenarda bekletin.
  3. Bu esnada tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  4. Tavaya zeytinyağı koyun ve tavuk etini yağda kavurun.
  5. Brokoli, havuç, mantar ve biberi güzelce dilimledikten sonra tavukların üzerine ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  6. Ardından soya sosu, çok az tuz ve sirke ekleyerek karıştırın.
  7. Haşladığınız noodle'ı tavukların üzerine ilave edin. 5 dakika birlikte kavurun. Afiyet olsun.

Tavuklu Sebzeli Noodle Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Noodle maksimum 6-7 dakika haşlanmalı. Tavuklarla birlikte pişirileceği için biraz diri kalmalı.
  2. Soya sosu tuzlu bir sos olduğu için tuz miktarını damak zevkinize göre azaltabilirsiniz.
  3. Tavuk yerine kuşbaşı et kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Davet Yemekleri Makarna Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Soya Soslu Tarifler Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Yoğurtlu makarna
Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)