Tagliatelle Alla Sorrentina
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Taze mozzarella büyük marketlerde bulunabilir. Tagliatelle makineniz yoksa, hazır tagliatelle de kullanabilirsiniz. Ancak hazır makarnanın taze makarna kadar kısa sürede pişmeyeceğini göz önünde bulundurarak, ambalaj üzerindeki talimatlara uymalısınız. Mozzarella çabuk eridiği için servisten hemen önce hazırlayın.

Tagliatelle Alla Sorrentina Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Tagliatelle Alla Sorrentina

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, yumurta, tuz, karabiber ve zeytinyağını karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Hamur kulak memesi kıvamına gelince makarna kesme makinesiyle ya da merdaneyle açıp elle keserek şekil verin. Taze makarnayı kaynar suda 7 dakika haşlayıp süzün.
  3. Domatesleri ve sarımsakları soyup küp küp doğrayın. Mozzarella peynirini küpler halinde doğrayın. Fesleğenleri ayıklayıp kıyın. 
  4. Zeytinyağını tavada kızdırıp sarımsakları ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  5. Domatesleri ekleyip karıştırarak rengi değişinceye kadar pişirin. Fesleğenleri ilave edip 1-2 saniye çevirin.
  6. Haşlanmış makarnayı hazırladığınız sosa ilave edip harmanlayın. Karıştırmaya ara vermeden peyniri ekleyin ve bir-iki kez karıştırıp ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Makarna Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese