Makarnalı Patlıcan Sarma
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Makarnalı Patlıcan Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Makarnalı Patlıcan Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Bol malzemeli yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden.

Patlıcanların uçlarını kesip uzunlamasına ince dilimlere kesin. Acısını almak için 10 dakika tuzlu suda bekletip kağıt havlu ile kurulayın.

Yumurta aklarını fındıkla çırpın. Patlıcanları bu karışıma bulayın. Sıvıyağı kızdırıp patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.

Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtın.  Domates, sarımsak, biber salçası, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Koyu sos kıvamında olana kadar pişirin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Domates sosunun yarısını ve kalan zeytinyağını makarnaya ekleyip karıştırın.

Patlıcan dilimlerini tepsiye yan yana dizin. 2-3 tel makarnayı birkaç kez aynı yöne katlayıp patlıcan diliminin ucuna ekleyin ve rulo şeklinde sarın. Malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın. Kalan domates sosunu servis tabağına dökün. Üzerine hazırladığınız sarmaları yerleştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese