ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ MAKARNALI PATLICAN SARMA

Makarnalı Patlıcan Sarma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Makarnalı Patlıcan Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr uzun ve ince patlıcan
  • Yarım paket fırın makarna
  • 2 yumurta akı
  • 2 çorba kaşığı ince (un halinde) çekilmiş fındık
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • 7 domates
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 sivribiber
  • 3 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı  zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Makarnalı Patlıcan Sarma Nasıl Yapılır?


Bol malzemeli yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden.

Patlıcanların uçlarını kesip uzunlamasına ince dilimlere kesin. Acısını almak için 10 dakika tuzlu suda bekletip kağıt havlu ile kurulayın.

Yumurta aklarını fındıkla çırpın. Patlıcanları bu karışıma bulayın. Sıvıyağı kızdırıp patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.

Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtın.  Domates, sarımsak, biber salçası, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Koyu sos kıvamında olana kadar pişirin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Domates sosunun yarısını ve kalan zeytinyağını makarnaya ekleyip karıştırın.

Patlıcan dilimlerini tepsiye yan yana dizin. 2-3 tel makarnayı birkaç kez aynı yöne katlayıp patlıcan diliminin ucuna ekleyin ve rulo şeklinde sarın. Malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın. Kalan domates sosunu servis tabağına dökün. Üzerine hazırladığınız sarmaları yerleştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!