Kuzu Etli Makarna
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 6 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuzu Etli Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Kuzu Etli Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bu özel makarnayı yemek tarifleri  listenize eklemeyi unutmayın...

Elenmiş unun ortasını havuz gibi açın.Yumurtalar,tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Hamuru top şeklinde toparlayıp nemli bir beze sarın.Buzdolabında yarım saat bekletin.

Zeytinyağının yarısını geniş bir tavaya alıp ısıtın.Soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.Zar şeklinde doğranmış kuzu etini ilave edip sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin.Kırmızı şarap ve kıyılmış taze naneyi ekleyin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Dinlenmiş hamuru buzdolabından alın ve un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açın.İç malzemeyi paylaştırın.6 cm’lik kare hamurlar elde edin. Katlayıp kenarlarının iyice yapışması için kalan 1 yumurtayı çırpıp sürün.Un serpilmiş tepsinin üzerine alıp hamur bitene kadar aynı şekilde hazırlayın.Tepsiyi arada bir sallayıp unun hamura bulaşmasını (hafifçe) sağlayın.

Tencereye 3 litre kadar suyu aktarın.Su kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Hamurları 6 dakika haşlayıp süzün.Sos için kalan zeytinyağını ısıtıp sarımsak, kıyılmış fesleğen ve kiraz domatesleri soteleyin.Makarnayı servis tabağına alın.Domatesli sos ile harmanlayıp sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Makarna Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese