Fesleğen Soslu Makarna
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağından dünyaya yayılan spagetti, hem ekonomik, hem de lezzetli yemeklerin başında gelir. Farklı soslarla zenginleştirilen makarna, çoğu zaman ana yemek olarak sofralardaki yerini alır. Klasik makarna tariflerinden sıkılanlar için, yalnızca 5 malzemeyle hazırlanan fesleğen soslu makarna tarifini sizlere sunuyoruz. Yemeğin lezzetini arttırmak için rendelenmiş parmesan peyniri veya kaşar peynir ilave edebilirsiniz.

Farklı versiyonları olan feta peynirli makarna ve arabiata soslu makarna tarifine de göz atın.

Fesleğen Soslu Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Fesleğen Soslu Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle bir robot içerisine fesleğenler kurutularak eklenir ve zeytinyağı ile birlikte çekilir.
  2. Makarna bir tencere içerisinde haşlanır ve aldante bırakılır. (Makarna çok fazla pişirilirse doku olarak hoş bir hal almaz.)
  3. Bir tavaya krema eklenir ve biraz ısındığı sırada fesleğenli karışımı, parmesan peynirini ilave edildikten sonra isteğe göre tuz ilave edilir ve karıştırılır. (Krema fazla ısınırsa kesilir.)
  4. Krema fokurdamaya başladıktan sonra makarnayı ilave edip 2-3 dk karıştırılır ve altı kapatılır, servis edilir. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Fesleğen Soslu Makarna Kaç Kalori?

  1. Fesleğen soslu makarnanın 100 gram 105, bir porsiyonu ise yaklaşık 390 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Davet Yemekleri Makarna Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese