Farfur
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Farfur Tarifi İçin

Malzemeler

Farfur

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
 
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde ince bir yufka şeklinde açıp küçük kareler elde edin. Temiz bir çarşafın üzerinde rüzgarlı bir ortamda kurutun. İyice kuruduktan sonra kavanozlara ya da bez bir torbaya aktarın.

Bir tatlı kaşığı kadar margarini tencerede ısıtın. Elde edilen kare hamurları kavurun. Ayrı bir tencerede rendelenmiş domatesleri kavurup kullanılan farfur ölçüsü kadar et ya da tavuk suyunu ilave edin.

Kavrulmuş farfurları kaynayan sosun içine atın. 1-2 dakika pişirip demlenmeye bırakın. Servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Makarna Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Yoğurtlu makarna
Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)