Zeytinyağlı Rulo Patlıcan
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinyağlı Rulo Patlıcan Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Rulo Patlıcan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu suda bekletip kurulayın.
  2. Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcan dilimlerini kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp 1 tutam tuz serpin. 
  3. Soğan ve sarımsakları kıyın. Domates ve biberleri doğrayın. Zeytinyağında soğanı pembeleştirin.
  4. Domates, sivri biber ve sarımsağı ekleyip kavurun. Tuz, karabiber, şeker ve suyu ekleyip pişirin. 
  5. Peynir dilimlerini ortadan ikiye kesin. Herbir patlıcan diliminin ucuna bir parça peynir yerleştirip rulo şeklinde sıkıca sarın. Cam fırın kalıbına yan yana, dik olarak dizin. 
  6. Hazırladığınız domatesli sosu rulo patlıcanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5-10 dakika kadar pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Sofranıza renk katacak zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Bayram Yemekleri Davet Yemekleri Fırın Yemekleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl