Sultan Hanım Sarması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sultan Hanım Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Sultan Hanım Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Asma yapraklarını haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın. Soğanı soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtın.
  2. Soğan ve bulguru ilave edip kavurun. Tavayı ocaktan alın. Dereotu ile maydanozu kıyın. 
  3. Soğanlı bulgura haşhaş, ceviz içi, peynir, dereotu, maydanoz ve tuz ilave edip harmanlayın. Bulgurlu karışımı asma yapraklara paylaştırıp sarın. 
  4. Hazırladığınız sarmaları tencereye sıkıca dizip üzerine porselen bir tabak kapatın.1.5 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, Türk mutfağının özel lezzeti olan zeytinyağlı yaprak sarma tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl