Kremalı Sufle
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tatlı versiyonu için klasik sufle tarifine göz atın.

Kremalı Sufle Tarifi İçin

Malzemeler

Kremalı Sufle

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu yoğurma kabına eleyin. Oda ısısında yumuşatılmış margarin, bir çay kaşığı tuz, yoğurt ve soğuk suyu ilave edin.
  2. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
  3. Soğanları soyup piyaz şeklinde doğrayın. Bir tutam tuz, tarhun ve bir tatlı kaşığı şeker ilave ederek ovun. Mısır özü yağını tavada ısıtıp soğanları kavurun.
  4. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip kıyın. Havucu soyup rendeleyin. Peynirler ve sebzeleri bir kasede karıştırın. Süt, krema ve yumurta sarısını ekleyip malzemeyi tekrar karıştırın.
  5. Hamuru ısıya dayanıklı yağlanmış sufle kaplarının tabanına ve kenarlarını kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yayın.
  6. Üzerine önce karamelize edilmiş soğanları sonra peynirli karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.

Tarif Kategorileri

Kremalı Tatlılar

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl