Etli Bakla Suflesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Etli Bakla Suflesi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamur için

Sos için

Etli Bakla Suflesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Baklaların uç kısımlarını koparıp temizleyin. Kararmaması için bir çorba kaşığı un ve limon suyu ilaveli suda 10 dakika bekletin. Süzüp küçük parçalara doğrayın. Kuşbaşı eti zar şeklinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Dereotu ve taze soğanları temizleyip kıyın.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve eti soteleyin. Bakla, tuz, şeker, limon suyu ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Et ile baklalar yumuşayana ve suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Sos için malzemeleri bir kapta karıştırın. Dereotu, taze soğan ve hazırladığınız sosu etli baklaya ilave edip karıştırın.

Hamur için, margarin, yoğurt, kabartma tozu, un ve tuzu çukur bir kaba alıp karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan ufak parçalar koparıp yağlı kağıtla kaplı küçük fırın kalıplarının dibine elinizle bastırarak yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 7-8 dakika pişirin. Baklalı karışımı kalıplara paylaştırıp fırın tepsisine dizin ve üzerlerini yağlı kağıtla örtün. Sıcak fırında 10 dakika pişirin. Kağıdı çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Fırından alıp ılınmasını bekleyin. Servis tabaklarına alıp dereotuyla süsleyin. Ilık veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Hafif ve lezzetli etli bakla tarifine bakmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl