Çoban Kavurma
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağının özgün yemekleri arasında yer alan çoban kavurma, sac kavurma olarak da bilinir. Genellikle pilav ile birlikte sunulan çoban kavurmanın yapımında kuzu veya dana eti kullanılır. İçerisinde dolmalık biber ve sebzelere yer verilir. Ortalama 30-35 dakika da hazırlanan sac kavurma, özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. İsteğe göre patatesli ve mantarlı çeşitleri de mevcuttur. Hazırsanız, nefis çoban kavurma nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Çoban Kavurma Kaç Kalori?

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik et yemekleri mi arıyorsunuz? Sebzelerle harmanlanmış kuzu etli mutancana tarifi tam size göre!

Çoban Kavurma Tarifi İçin

Malzemeler

Çoban Kavurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak soğanları soyun. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  2. Sarımsakları temizleyip kıyın. Dolmalık biberleri temizleyip iri zar şeklinde doğrayın. 
  3. Sıvıyağını geniş bir tencerede ısıtıp etleri 5-6 dakika kavurun. Sırasıyla; soğan, sarımsak, biber ve domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
  4. 1 çay bardağı sıcak su, tuz ve baharatı ekleyip kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
  Servis Önerisi

Çoban kavurmayı, sade pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

  Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız etin orta yağlı olmasına özen gösterin ve etleri kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Tarife başlamadan önce eti bol su ile durulayın ve kuruması için 15 dakika bekletin.
  • Etin yağlı kısımlarını kesin ve ilk olarak onları pişirin. Bu sayede ekstra yağ kullanmanız gerekmeyecektir.
  • Eti kavururken ocağı yüksek ateşe alın. Böylece suyunu salmayacak ve daha çabuk pişecektir.
  • Etler yumuşamaya başladığında ocağın ayarını orta dereceye getirin.
  • Et piştikten sonra tuz, toz biber ve karabiber ekleyin ve harmanlanması için iyice karıştırın.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Et Tarifleri Özel Günler Akşam Yemeği Davet Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl