Çoban Kavurma

Türk mutfağının özgün yemekleri arasında yer alan çoban kavurma, sac kavurma olarak da bilinir. Genellikle pilav ile birlikte sunulan çoban kavurmanın yapımında kuzu veya dana eti kullanılır. İçerisinde dolmalık biber ve sebzelere yer verilir. Ortalama 30-35 dakika da hazırlanan sac kavurma, özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. İsteğe göre patatesli ve mantarlı çeşitleri de mevcuttur. Hazırsanız, nefis çoban kavurma nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Çoban Kavurma Tarifi İçin malzemeler
Çoban Kavurma Nasıl Yapılır

Çoban Kavurma Püf Noktaları Nelerdir?

1 Porsiyon Çoban Kavurma Kaç Kalori?

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik et yemekleri mi arıyorsunuz? Sebzelerle harmanlanmış kuzu etli mutancana tarifi tam size göre!

Davet Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri İftar Yemekleri Ramazan Tarifleri Özel Günler
Sevdikleriniz ile paylaşın
Aynı Kategoriden Tarifler
Türk kahveli limonata
Mikado
Fındıklı krem