Mantarlı Ve Soğanlı Çörek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Ve Soğanlı Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Ara dolgusu için

Üzeri için

Mantarlı Ve Soğanlı Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mantarları ve soğanı yarım ay şeklinde dilimleyin. Zeytinyağını ısıtın. Soğanı ilave edip biraz soteleyin.
  2. Mantarı ve ince kıydığınız biberiyeyi ekleyip hafif soteleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  3. Derin bir kaba unları, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip karıştırın. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız tereyağını, yumurtayı ve kremayı ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  4. Mantarlı soğanlı harcı ekleyip karıştırın. Hamurun üzerine biraz un serpip merdane yardımıyla açın. Çay bardağı yardımıyla mini daireler çıkarın.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine fırça ile krema sürün. Yuvarlak olarak doğradığınız soğan dilimi ve biberiyeyi ekleyin.
  6. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Daha hafif versiyonu olan soğanlı çörek tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Çörek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Diğer Tarifler Mantarlı Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew
Chai Tea Latte