Oladi Tarifi
Selin Hıdır
832 Tarif       0 Takipçi
Oladi tarifi
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yumuşacık ve puf puf kabaran oladi, kahvaltı ve atıştırmalık sofralarının vazgeçilmezi haline geliyor. Mayalı hamurun doğru kıvamda hazırlanmasıyla ortaya çıkan bu lezzet, pratik ve kolay uygulanabilir oladi tarifi arayanlar için ideal. Eğer siz de evde mis gibi kabaran ve hafif tatlı bir oladi tarifi yapmak istiyorsanız, bu detaylı tarif tam size göre! Peki; oladi nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

İngiliz Muffin tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Oladi kaç kaloridir?

Bir porsiyon Oladi 215 kaloridir.

Oladi Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Oladi Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık sütü bir kaba alın. Üzerine mayayı ve şekeri ekleyin, karıştırın. 5 dakika bekleyerek maya aktifleşsin.
  2. Yumurtayı, sıvı yağı ve tuzu ekleyip çırpın  ve unu yavaş yavaş ekleyerek kekten biraz daha yoğun bir kıvam elde edin.
  3. Üzerini örtüp ılık bir yerde 30–40 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Tavaya az miktarda sıvı yağ koyun ve ısıtın.
  5. Kaşıkla veya kepçeyle hamurdan alıp yağlı tavaya dökün. Kabarıp göz göz olunca çevirin.
  6. Her iki yüzü altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  7. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Servis tabağına alın ve servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Tatlı versiyon için üzerine taze meyveler (çilek, yaban mersini), bal, reçel veya pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Tuzlu versiyon için yanında lor peyniri, krem peynir veya yoğurtla servis etmek çok yakışır. Taze yeşillikler ve biraz zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.
  • Mini tabaklarda, üst üste dizerek servis yapabilir, yanına küçük kase içinde soslar ekleyebilirsiniz. Ayrıca, sıcak servis etmek lezzetini artırır.
  • Atıştırmalık veya kahvaltı sofraları için çok pratik ve sevilen bir seçenektir.
  Püf Noktası
  • Sütün mutlaka ılık olması gerekir, aksi halde maya çalışmaz ve oladiler kabarmaz.
  • Kek hamurundan biraz daha koyu kıvamda olmalı. Çok akışkan olursa şekil tutmaz, çok katı olursa kabarmaz.
  • Hamur iyice kabarana kadar beklemek önemli, bu sayede puf puf olurlar.
  • Orta ateşte, tavayı çok kızdırmadan pişirmek gerekiyor; dışı yanarken içi çiğ kalabilir.
  • Tavaya çok fazla yağ koymayın, sadece tabanı kaplayacak kadar olmalı. Fazla yağ oladilerin ağırlığını artırır.
  • Her iki tarafı da altın sarısı olana kadar pişirin; içi iyi pişmiş ve yumuşak kalmalı.

Tarif Kategorileri

Pratik Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Kahvaltılık Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaştan lahmacun tarifi
Ispanaklı Akıtma
Mayasız Bazlama
Ispanaklı muffin
Şebit Tarifi
Pastane Tuzlusu