Kahvaltı Çöreği
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kahvaltı Çöreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Harcı için

Kahvaltı Çöreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesi haşlayıp püre haline gelinceye kadar ezin. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın.
  2. Tereyağı, zeytinyağı, yoğurt ve patates püresini ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.
  4. İç malzeme için, maydanozu temizleyip kıyın. Jambonu doğrayıp bir kaseye alın. Kıyılmış maydanoz, beyaz peynir, lor peyniri ve pul biberi ekleyip karıştırın.
  5. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça kopartın. Un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
  6. Ortasına iç malzemeyi yerleştirin. Yufkanın her iki tarafından tutup silindir şeklinde yuvarlayın.
  7. Ay şekline getirip uçlarını elinizle sivriltin. Kalan hamuru malzeme bitene kadar aynı şekilde hazırlayın. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  8. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp anason tohumu serpiştirin. 200 dereceli fırında pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Peynirli Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama