Kabartma Tozlu Krep
Selin Hıdır
692 Tarif       0 Takipçi
Kabartma Tozlu Krep
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı sofralarına neşe katacak ve pratik bir seçenek arayanlar için kabartma tozlu krep tarifi tam da ihtiyacınız olan şey! Yumuşacık dokusu ve kabarık yapısıyla herkesin beğenisini kazanacak bu tarif, yalnızca birkaç malzeme ile kolayca hazırlanır. Üzerine dilediğiniz tatlı ya da tuzlu malzemeleri ekleyerek, her damak zevkine hitap eden harika krepler elde edebilirsiniz. Peki; kabartma tozlu krep nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Sütsüz Krep tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kabartma tozlu krep kaç kaloridir?

Bir porsiyon kabartma tozlu krep 120 kaloridir.

Kabartma Tozlu Krep Tarifi İçin

Malzemeler

Kabartma Tozlu Krep

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtayı bir karıştırma kabına kırın. Sütü ve sıvı yağı ekleyin, çırpın.
  2. Üzerine unu, kabartma tozunu, tuzu (ve istenirse şekeri) eleyerek ilave edin.
  3. Tüm malzemeleri pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
  4. Karışımı 5–10 dakika dinlendirin.
  5. Yapışmaz tavayı orta ateşte ısıtın, çok az yağ ile yağlayın.
  6. Bir kepçe kadar hamuru tavaya dökün, dairesel şekilde yayın.
  7. Yüzeyde baloncuklar oluşmaya başlayınca çevirin ve diğer tarafını da pişirin.
  8. Tüm harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  9. Kabartma tozlu krep servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Üzerine bal, reçel, çikolata sosu ya da akçaağaç şurubu gezdirerek servis edebilirsiniz.
  • Peynir, zeytin ezmesi, otlu lor, pastırma, füme et veya haşlanmış yumurta ile dürüm şeklinde hazırlayabilirsiniz.
  • Pudra şekeri serpip, krema ya da dondurma eşliğinde sunarak tatlı bir tabak oluşturabilirsiniz.
  • Yanına taze yeşillikler ve domates ile hafif bir kahvaltı tabağı olarak sunulabilir.
  • Krepleri üçgen katlayarak ya da rulo sararak tabağa dizin. Üzerlerine renkli meyve dilimleri ve nane yaprakları yerleştirin.
  Püf Noktası
  • Kabartma tozunu eleyerek ekleyin daha homojen bir karışım ve kabarık krepler elde etmenizi sağlar.
  • Kıvam çok sıvı olursa biraz un ekleyin akışkan ama çok ince olmayan bir kıvam ideal olur.
  • Hamuru dinlendirin 5–10 dakika dinlenen hamur daha pürüzsüz olur, pişerken kabarcıklar daha düzenli oluşur.
  • Tavayı iyice ısıtın ilk krep biraz tutarsız olabilir, ama tavayı iyi ısıtırsanız her seferinde güzel sonuç alırsınız.
  • Yağı fazla kaçırmayın her krep öncesi tavayı sadece çok hafif yağlamanız yeterlidir, aksi halde yağlı ve hamurumsu olabilir.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Atıştırmalık Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Pastane Tuzlusu
Ispanaklı Pizza
Sodalı Pamuk Açma
Nezik Tarifi
Kolaç
Haşhaşlı Açma