Glutensiz Lavaş Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Glutensiz beslenenler için ideal olan bu pratik ve lezzetli glutensiz lavaş tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz sağlıklı bir alternatiftir. Yumuşak dokusu ve hafif tadıyla her öğünde rahatlıkla tüketebileceğiniz bu glutensiz lavaş tarifi, özellikle dürüm ve sandviçlerde kullanmak için mükemmel bir seçenek sunar. Hem besleyici hem de lezzetli olan bu tarif, gluten hassasiyeti olanların sofralarını zenginleştirecek. Peki; glutensiz lavaş nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

3 Malzemeli Lavaş tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon glutensiz lavaş kaç kaloridir?

Bir porsiyon glutensiz lavaş 210 kaloridir.

Glutensiz Lavaş Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Glutensiz lavaş  tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Glutensiz Un Alternatifleri:

Diğer Malzeme Alternatifleri:

Bağlayıcı ve Kıvam Arttırıcılar:

Glutensiz Lavaş Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Glutensiz un, tuz ve zeytinyağını geniş bir kaba alın. Ilık suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Gerekirse su veya un ekleyebilirsiniz.
  2. Hamuru streç filmle sarıp oda sıcaklığında 20-30 dakika dinlendirin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlanmış tezgahta ince yuvarlaklar açın. Çok ince olmamasına dikkat edin, yırtılabilir.
  4. Yapışmaz tavayı orta ateşte ısıtın. Lavaşları tavaya alın ve her iki tarafını yaklaşık 1-2 dakika, hafif kabarıp renk alana kadar pişirin.
  5. Lavaşları temiz bir bezin içine sararak yumuşak kalmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Glutensiz lavaşlar, taze pişirildiğinde yumuşak ve esnek olur, böylece dürüm ve sarma için idealdir.
  • Izgara etler, tavuk, falafel, humus, avokado, yeşillikler ve sebzelerle birlikte sunarak zengin ve dengeli dürümler hazırlayabilirsiniz.
  • Yoğurtlu soslar, tahin, acılı sos veya salsa sos ile servis yaparak lezzet katabilirsiniz.
  • Peynir, domates, zeytin ve taze yeşilliklerle kahvaltıda lavaşı da kullanabilirsiniz.
  • Lavaşları küçük parçalara kesip, sandviç ekmeği yerine kullanabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Glutensiz unlar farklı özelliklere sahip olduğu için, hamuru yoğururken suyu yavaş yavaş ekleyin; çok sert veya çok yumuşak olmamalı.
  • Hamuru mutlaka dinlendirin, bu hem lezzetini artırır hem de daha kolay şekil almasını sağlar.
  • Lavaşları çok ince açmamaya dikkat edin, çok ince olursa pişerken yırtılabilir.
  • Yapışmaz veya döküm tava kullanarak orta ateşte pişirin; tavayı önceden iyi ısıtmak kabarmayı ve güzel pişmeyi sağlar.
  • Pişen lavaşları soğuduktan sonra hava almayan bir kapta veya streç filmle sarılı şekilde buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz. Tazeliğini korumak için servis öncesi hafifçe ısıtın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Akıtma Tarifi
Sirkeli Pişi Tarifi
Haşhaşlı Çörek Tarifi
Cizleme tarifi
Unsuz Krep Tarifi
Susamlı Pratik Pişi Tarifi