Bebek Bisküvisi (+7 Ay)
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yeterli kilo alamayan bebeğinizin en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde kilo almasını sağlayabilirsiniz. Uzman Diyetisyen Sinem Tekir, bebekler için ev yapımı kilo aldırıcı bebek bisküvisi tarifini sizler için paylaştı. İki adet bebe bisküvisi bir dilim ekmek yerine geçmektedir! 

NOT: Piştikten ve soğuduktan sonra cam bir kavanozda hava almayacak şekilde saklayabilirsiniz. 

Bebekler için armut püresi ve ballı meyve salatası tarifine de göz atın.

Bebek Bisküvisi (+7 Ay) Tarifi İçin

Malzemeler

Bebek Bisküvisi (+7 Ay)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hurmayı çekirdeklerinden ayırıp yoğurt ile birlikte iyice ezilip macun kıvamına gelene kadar blenderdan geçirelim.
  2. Bu karışımı iyice sıyırarak irmik ve sıvıyağ ile birlikte bir kaba alalım. Bunları kendi arasında karıştırdıktan sonra kaba tam buğday unu ve kabartma tozunu da ekleyip yoğuralım.
  3. Bardak ölçüsüne bağlı olarak ele yapışma gibi bir durum olursa az miktar daha tam buğday unu ekleyelim.
  4. Ardından başparmak kalınlığında yuvarlak şeritler elde edelim ve bu şeritleri 31 adet olacak şekilde keselim, fırın tepsisine alalım, üzerlerine hafifçe çatalla bastıralım.
  5. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıp renkleri değişene kadar pişirelim. 

Tarif Kategorileri

Mama Tarifleri Kurabiye Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Mekitsi
Hawawshi
Qoğal
Mini Bazlama
Milföy Poğaça
Sütlü Pamuk Bazlama