Kadayıflı Yufka Sarma
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kadayıflı Yufka Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Açmak için

İçi için

Üzeri için

Şerbeti için

Kadayıflı Yufka Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur yoğurma kabında tereyağı, yumurta, yoğurt, tuz ve karbonatı karıştırın. Üzerine azar azar unu ilave edin. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp, 4’erli gruplara ayırın. Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak 4 bezeyi üst üste koyun. En üste yağ sürmeden açabildiğiniz kadar ince ve büyük açın.
  2. Kadayıfın üzerine yarım bardak eritilmiş tereyağı gezdirip yedirin. İnce çekilmiş cevizi ekleyip harmanlayın. Açtığınız yufkayı ikiye bölün. Kenarına kadayıflı harcı rulo halinde yerleştirip sıkıca sarın. 2’şer cm aralıklarla kesin. Dik olarak tepsiye dizip üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti pişirip soğutun. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Buzluk Kurabiyesi
3 Kaşık Tatlısı
Bal Kabaklı Pankek
Makroudh
Bisküvili, hurmalı tatlı
Cevizli, kızılcık soslu kruvasan