Elmalı Cobbler
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sonbahar ayları ile hasat edilen lezzetli elmalar ile yapılacak, lezzetli ve pratik bir tarif. Pişerken mis kokusuyla sizleri mest edecek. Elmalı cobbler için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için meyveli cobbler ve kirazlı cobbler tariflerine göz atabilirsiniz. 

Elmalı Cobbler Tarifi İçin

Malzemeler

İç harç için;

Hamuru için;

Elmalı Cobbler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için olan malzemelerin tamamı bir kapta birleştirilerek yoğurulur. 
  2. Hamur buzdolabında dinlendirilir.
  3. Elmalar yıkanır, kabukları soyulur.
  4. Küp küp doğranarak bir kaba alınır. 
  5. Tarçın ve şeker eklenerek karıştırılır. 
  6. Porsiyonluk kaplara elmalar koyularak önceden ısıtılmış fırında 15 dakika yumuşayana kadar pişirilir. 
  7. Hamur açılır ve parçalar kesilerek açılan hamur parçaları kapların üzerine kapak olarak kapatılır. 
  8. Fırına tekrar atılarak 20 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirilir. 
  9. Afiyet olsun. 

  Püf Noktası
  • Üzerinde dondurma ile servis edebilirsiz.

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Tatlı Tarifleri Dondurmalı Tatlılar

Benzer Tarifler

Buzluk Kurabiyesi
3 Kaşık Tatlısı
Bal Kabaklı Pankek
Makroudh
Bisküvili, hurmalı tatlı
Cevizli, kızılcık soslu kruvasan