Badem Ezmeli Sarma
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Badem Ezmeli Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Badem Ezmeli Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağını eritin. Bademi mutfak robotunda ince çekin. Yumurta sarısını çırpın. Çırpılmış yumurta, badem esansı, tereyağı ve gülsuyunu bademe ekleyip yoğurun. 10 dakika buzdolabında bekletin. Yufkaların her birinin üzerine tereyağı sürüp ikiye katlayın. İkiye katlanmış yufkaların uçlarına badem ezmesinden yerleştirin. Ucundan kıvırarak sıkıca sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp yuvarlak olacak şekilde sarın. Yumurta ve tarçını çırpın. Ruloların üzerlerine fırça yardımıyla sürün. Yağlı kağıt serili tepsiye alıp 30 dakika kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Buzluk Kurabiyesi
3 Kaşık Tatlısı
Bal Kabaklı Pankek
Makroudh
Bisküvili, hurmalı tatlı
Cevizli, kızılcık soslu kruvasan