Patatesli Biberli Ekmek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Biberli Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Biberli Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri haşlayıp soyun ve ezerek püre haline getirin. Sıvıyağın yarısıyla birlikte hamura ilave edip yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  2. Bir kapta lor peyniri, toz biber, susam, kimyon ve kalan sıvıyağı karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  3. Başparmağınızla ortasını biraz çukurlaştırıp hazırladığınız peynirli malzemeyi yerleştirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
  4. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, tepside biberli ekmek tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri Kahvaltılık Tarifler Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça