Kuru Mayalı Poğaça
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sofraların vazgeçilmezi hamur işleri arasında ilk sıralarda yer alan poğaçalar, kuru mayayla yapılarak daha da lezzetli hale geliyor. Çocukların ve büyüklerin severek yediği kuru mayalı poğaça, içerisine konan farklı malzemelerle çeşitlendirilebildiği gibi sadece şekilde de tercih edilebilir. Yumuşak bir poğaça hamurunun nasıl yapılacağını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Uzun süre bayatlamayan yumuşak bir poğaça hamuru yapmak için bu tarifi uygulayabilirsiniz. Vereceğimiz ölçülere sadık kalarak siz de yumuşacık ve bayatlamayan nefis poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Kuru mayalı poğaça tarifi için her evde bulunabilecek malzemelerle ağızda dağılan lezzetli aperatifler elde edebilir ve sofralarınızı süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Kuru Mayalı Poğaça Kaç Kaloridir?

Gün sohbetlerine ve çay saatlerine çok yakışan nefis poğaça tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak mayasız poğaça veya tereyağlı peynirli poğaça tarifini deneyebilirsiniz.

Malzemeleri hazırladıktan sonra kuru mayalı poğaça nasıl yapılır? İşte tarifi:
Kuru Mayalı Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Üzeri için:

Kuru Mayalı Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk önce geniş bir kabın içerisine kuru mayayı, şekeri ve ılık sütü ilave edin. Üzerini kapatarak, karıştırmadan sıcak bir yerde yarım saat kadar bekletin.
  2. Karışım göz göz olunca içerisine tuz, yumurta akı ve sıvı yağ ilave ederek hafif karıştırın. En son içine unu koyarak yoğurmaya başlıyoruz.
  3. Bu esnada hamura un yavaşça eklenerek, homojen bir karışım elde edilinceye kadar yoğurulur.
  4. Oldukça yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra kabı örterek, sıcak bir yerde mayalanması için dinlendirin.
  5. Hamur iki katı büyüklüğe ulaşınca yolu hamurdan elinizle mandalina büyüklüğü kadar bezeler alın. Hafifçe açtığınız hamurun içerisine iç malzemeleri koyarak kapatın.
  6. İstenilen şekilde yapılan poğaçaları yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye ters çevirerek yerleştirin. Tepsiye hamurlar için kabarma payı bırakarak, aralıklı olarak dizin.
  7. Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürdüğünüz kuru mayalı poğaçalara, susam veya çörek otu serperek pişmeye hazır hale getirin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, 20 – 25 dakika pişen poğaçalar ılıdıktan sonra servise hazır hale gelir.
  Püf Noktası
  • Verilen ölçülerden 18 ila 20 adet civarında çıkan poğaçalar, içine farklı malzemeler konarak da hazırlanabilir.
  • İç malzeme olarak kaşar peyniri, çekirdekleri çıkarılmış zeytin ya da zeytin ezmesi ve haşlanmış patates ile taçlandırılan kuru mayalı poğaça, misafirleriniz için değişik ve lezzetli bir aperatif olabilir.
  • 15 dakika hazırlama ve bir saat bekleme süresi olan poğaça, iki saatlik bir zamanda yapılabilir.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği Pratik Hamur İşi Tarifleri Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri Poğaça Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça