Krem Şantili Poğaça
Selin Hıdır
832 Tarif       0 Takipçi
Krem Şantili Poğaça
Hazırlanma Süresi : 1 saat 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yumuşacık dokusu ve dayanıklılığıyla klasik poğaça tariflerinden ayrılan bu krem şantili poğaça tarifi, çay saatlerinden kahvaltı sofralarına kadar her anınıza lezzet katacak. Sıvı yerine toz krem şanti kullanılarak hazırlanan bu özel krem şantili poğaça tarifi, uzun süre tazeliğini koruması ve pamuk gibi yumuşak kalmasıyla öne çıkıyor. Peki; krem şantili poğaça nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Bayatlamayan Poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon krem şantili poğaça kaç kaloridir?

Bir porsiyon krem şantili poğaça 220 kaloridir.

Krem Şantili Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

İç Harcı:

Üzeri İçin:

Krem Şantili Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık sütü yoğurma kabına alın. Üzerine toz şeker ve mayayı ekleyip 5 dakika bekletin. Ardından sıvı yağ, yumurta beyazı, tuz ve toz krem şantiyi ekleyin. Karıştırarak yavaş yavaş unu ilave edin. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Hamurun üzerini örtün ve ılık ortamda yaklaşık 45–60 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iç harç ekleyerek kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20–25 dakika kadar, üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkan krem şantili poğaça tarifi servise hazır. Afiyet olsun
  Servis Önerisi
  • Yanına domates, salatalık, zeytin ve demli bir çayla birlikte sabah kahvaltısında servis edebilirsiniz.
  • İnce dilimlenmiş beyaz peynir, reçel ve meyve dilimleriyle çay saatlerinde ikramlık olarak sunulabilir.
  • Soğuyan poğaçaları ortadan kesip içine yeşillik, domates ve peynir ekleyerek mini sandviçler hazırlayabilirsiniz.
  • Okul çantalarına koymak için hem besleyici hem de doyurucu bir seçenektir.
  Püf Noktası
  • Toz krem şantiyi sıvı halde değil, doğrudan toz olarak kullanın. Bu, hamura kıvam ve ekstra yumuşaklık katacaktır.
  • Süt ılık olmalı sıcak değil çok sıcak süt maya hücrelerini öldürür, hamur kabarmaz.
  • Unu kontrollü ekleyin. Hamur ele yapışmayacak ama çok sert de olmayacak şekilde yumuşak kalmalı.
  • İyi mayalanmış hamur, poğaçaların içini pamuk gibi yapar. Mayalanma sırasında kabın üzerini örtüp sıcak bir ortamda bekletin.
  • Üzeri hafifçe kızarınca fırından alın, fazla pişirmek kuruluğa neden olabilir.
  • Poğaçaları bez örtüyle örtün veya tamamen soğuduktan sonra hava almayan kapta saklayın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Poğaça Tarifleri

Benzer Tarifler

Zeytinyağlı Dereotlu Poğaça
Pastane Usulü Dereotlu Poğaça
Serçe Poğaçası
Sirkeli Dereotlu Poğaça
Kremalı Poğaça
10 Dakikada Simit Poğaça