Kıymalı İrmikli Poğaça
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı İrmikli Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Üzeri için:

Kıymalı İrmikli Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcı için kıyma ve yağı bir tavada kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı da ilave ederek 5 dakika daha kavurun. Tuz, dolmalık fıstık ve baharatları da ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Hamur için irmiği derin bir kaba koyun. Tuzu ve ılık suyu ekleyerek çatalla karıştırın ve 10 dakika bekletin. Eritilmiş yağı ilave ederek iyice yoğurun. Çok yumuşak ancak ele yapışmayacak bir hamur elde etmelisiniz.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın ve çay tabağı büyüklüğüne getirin. Yuvarlak hamurların ortasına kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyup katlayın ve kapatın. Ardından yeniden avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
  4. Poğaçaları fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri sararıncaya kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin ve servis yapın.
  5. Dilerseniz, irmikli poğaça tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça