Çamlıca Simidi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çamlıca Simidi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Çamlıca Simidi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu yoğurma kabına eleyin. Maya, süt ve şekeri bir kasede eritip una ilave edin. 10 dakika bekletin. Zeytinyağı, mahlep, tuz ve yavaşça suyu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Ilık bir yerde 1 saat mayalanması için bekletin. Yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak her parçadan 15 cm’lik şeritler elde edin. İki şeridi uçlarından tutarak ters yönlere doğru bükün ve birleştirin. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin ve mayalanması için bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça