Bayatlamayan Poğaça
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

En popüler hamur işlerinden biri olan poğaça, Osmanlı mutfağında sadece önemli konuklara sunulurdu. Zaman içinde farklı malzemelerle birleştirilen bu besin, hemen hemen her kültürde mevcuttur. Eski zamanlarda 'bohça' adıyla bilinen poğaçanın ana malzemeleri un ve mayadır. Yağ ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Çay saatlerine renk katacak bayatlamayan poğaça nasıl yapılır? sorusunu sizler için cevapladık.  Hazırsanız, püf noktaları ve detaylı anlatımıyla uzun süre tüketebileceğiniz pratik bayatlamayan poğaça tarifine başlayabiliriz.

Öğle aralarında veya misafir ağırlarken sunulan poğaça tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı tereyağlı peynirli poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Harç için

Üzeri için

Bayatlamayan Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak yaş mayayı ılık sütün içinde toz şekerle birlikte eritin.
  2. Eriyen karışımın içerisine; ayçiçek yağı, ılık süt, tuz, soda ve unu da ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  3. Mayalanması için, üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika kadar bekletin.
  4. Bu esnada beyaz peyniri çatalla ezin, maydanozu ince ince kıyın ve karıştırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine peynirli karışımdan paylaştırın.
  5. Elinizle yuvarlayıp kapatın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız poğaçaları dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
  6. Özel günlerde veya çay sohbetlerinde bayatlamayan poğaçayı tek sunmak istemiyorsanız, patatesli kek veya rus salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Bayatlamayan Poğaçanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Normal poğaçaların aksine bayatlamayan poğaça yapımında yaş maya kullanmanız gerekir.
  2. Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına da dikkat edin. 
  3. Kuru malzemeleri karıştırma kabına dökmeden önce eleyin. Bu sayede kıvamını daha çabuk tutturabilirsiniz.
  4. Hamurun kıvamını anlamak için parmağınızla ortasına bastırın. Bastırdığınız yer eski haline dönüyorsa kıvamı tutmuş demektir.
  5. Mayalanması için beklettiğiniz hamura şekil vermeden önce tekrar yoğurun.

1 Porsiyon Bayatlamayan Poğaça Kaç Kaloridir?

  1. Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon poğaça, yaklaşık 360 kaloridir. Kilo kontrolünde olanların küçük porsiyonlar tüketmesi tavsiye edilir. Farklı bir versiyonu olan mayasız poğaça tarifini de deneyin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Poğaça Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Poğaça
Sütsüz Poğaça
Diyabetik Poğaça
Kruvasan poğaça
Türk poğaçası
Sirkeli Poğaça