Tepside Pizza
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hazır pizza yemeye son verecek bir tarifle karşınızdayız. Mis gibi kokusu ve incecik hamuru tepside pizzanın tadı damağınızda kalacak. Tamamen kendi zevkinize göre hazırlayabileceğiniz tepside pizza; hem lezzetli, hem de ekonomik. Pizza tarifleri arasında çok sevilen tepside pizza, ortalama 45 dakikada sofralardaki yerini alır. Malzemeleri hazırladıysanız, her dilimi farklı bir lezzet barındıran nefis tepside pizza yapımına geçebiliriz.

Hamur hazırlamaya vaktiniz yoksa, ekmek üstü pizza tarifini de deneyebilirsiniz. İftar sofraları için sunabileceğiniz pratik iftar yemeklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Tepside Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Üzeri için:

Tepside Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kabın içerisine 3 bardak un ekleyin ve ortasını çukur şeklinde açın.
  2. Ortadaki boşluğa ılık süt, maya ve toz şekeri ekleyin. Malzemeleri elinizle hafifçe karıştırın.
  3. Ardından yumurtayı ve ayçiçek yağını ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  4. Tuzu ekledikten sonra hamur ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  5. Hazırladığınız hamurun üstünü nemli bir bez ile örtün ve 40 dakika mayalanması için bekleyin.
  6. Bu esnada sosu hazırlamak için domates salçası, karabiber, su ve zeytinyağını bir kapta karıştırın.
  7. Üzerine ekleyeceğiniz malzemeleri küçük küçük doğrayın ve fırın tepsisini yağlayın.
  8. Mayalanan hamuru fırın tepsisine güzelce yayın ve sosu üzerinde gezdirin.
  9. Kaşar peyniri dışındaki diğer malzemeleri hamurun üzerine dizin ve 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  10. Pizzayı pişmesine yakın fırından çıkartın ve rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpiştirin. Peynir eriyene kadar tekrar pişirin. Afiyet olsun.

Tepside Pizza Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Pizza hamuru yapımında genellikle su kullanılsa da, ılık süt hamura farklı bir lezzet katar.
  2. Tepside pizzayı hazırlarken ev yapımı klasik pizza hamuru tarifini de deneyebilirsiniz.
  3. Kullanacağınız sütün çok sıcak veya soğuk olması mayanın bozulmasına neden olacaktır.
  4. Pizzanın çıtır çıtır olmasını istiyorsanız hamuru ince bir şekilde açın ve kenarlarına zeytinyağı sürün.
  5. Üzerine ekleyeceğiniz malzemeleri damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Pizza Tarifleri Fırın Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası
Deep Dish Pizza
Karnabahar pizza