Otlu Ege Pizza
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ege otlarının tazeliği ve hafifliğinin pizzayla buluştuğu bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. Bol sebzeli ve peynirli pizza hazırlamaya ne dersiniz? Yöresel lezzetlere adını yazdırmış nefis otlu Ege pizzası nasıl yapılır diye merak edenler için tarife başlayabiliriz.

Otlu Ege Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Üzeri için

Otlu Ege Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sütü elinizi yakmayacak şekilde ısıtın. Mayayı ve şekeri ilave ederek kabarması için yaklaşık 15 dakika bekletin. Unu bir kaba aktarıp ortasını havuz gibi açın.
  2. Yumurtayı, Ayçiçek yağını, tuzu ve sütlü mayalı karışımı ilave edip iyice yoğurun. Üzerini nemli bezle kapatıp iki katı oluncaya kadar mayalanmaya bırakın.
  3. Hamuru merdane yardımıyla açın. Üzerine rendelenmiş sepet peyniri, ufalanmış keçi peyniri, tel tel ayrılmış dil peyniri, küp doğradığınız kuru domatesi yerleştirin.
  4. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Pişen pizzanızın üzerini yıkayıp ayıkladığınız yeşilliklerle süsleyip, zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Ege Mutfağı Yemekleri Fırın Yemekleri Pizza Tarifleri Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası
Deep Dish Pizza
Karnabahar pizza